‘Subtiele’ break-up

BLOG Frankee: 'Subtiele' break-upMensen die mij kennen weten dit al. Mijn vaste lezers hebben het denk ik nu ook wel door, maar voor degenen die mij nu pas leren kennen zeg ik het nog maar een keer. Mijn naam is Frankee en ik ben een hopeloze romanticus.

Mijn hart is in mijn leven al te vaak gebroken en daarom maak ik er grapjes over in mijn blogs.Een beetje á la Taylor Swiftaangezien zij ook om de week liefdesverdriet heeft en er een liedje over schrijft. Verschil is dat zij er bakken geld mee verdient… En dat ze een meisje is.

Naast katten, M&M’s en rare truien ben ik de jongen die altijd vrijgezel is en er maar om blijft lachen. Gedumpt worden, is een beetje mijn ding aan het worden. Carrie Bradshaw werd gedumpt door een post-it in Sex and the Citywho could forget? Dat is natuurlijk al een big no-go. Maar er zijn nog meer verschrikkelijke manieren om gedumpt te worden.Ik hoop dan ook dat niemand van jullie ooit op de volgende manieren aan de kant is gezet.

1. Facebook
De ene dag ben je nog gezellig aan het daten met je verkering. De andere dag check je je Facebook nieuws feed en zie je ineens dat je partner zijn relatiestatus naar vrijgezel heeft veranderd. Slap in the face, I tell you! Dus, dumper, maak het eerst face-to-face uit, voordat de hele wereld het kan zien en je de ander totaal vernedert.

2. Twitter
In minder dan 140 tekens een relatie eindigen. Nee, niet doen, gewoon echt niet doen.

3. WhatsApp
Het is deze dagen vrij normaal om een relatie te beëindigen via WhatsApp. Maar serieus, als je al de moeite neemt om een hele break-up te typen dan kan je net zo goed even bellen en het bespreken. Een emoji break-up is zo niet cute.

4. Spotify
Het leuke van Spotify is dat je je eigen afspeellijsten kunt maken. Ik heb voor elke situatie wel een afspeellijst klaarstaan. Als ik me down en depri voel zet ik mijn ‘Moody’ afspeellijst op. Als ik ga sporten dan klik ik op ‘Run Fatty Run’ en als ik een middagje meidengroepjes wil luisteren heb ik een lijst genaamd ‘Battle of the Girlbands’. Hartstikke leuk. Maar je kunt via Spotify ook een muzikale boodschap ‘verzenden’. Als je 100 keer je afspeellijst genaamd ‘I Wanna Be Single and Free’ met  o.a. Taylor Swift’s (daar hebben we haar weer) ‘We Are Never Ever Getting Back Together’ of Kelis‘ ‘I Hate You So Much Right Now’ afspeelt, kan je partner ook wel raden dat er iets mis is.

5. Tinder
Lekker op Tinder door alle profielen swipen terwijl je naast je lover zit. Dat is echt onbeschoft!!!

Als je nou degene bent die er een punt achter zet doe het met klasse en heb respect voor diegene. Er was een periode dat je wel van die persoon hield of om je inmiddels ex-lover gaf. Daarom verdient de ander verdient. En voor degene die gedumpt is via bovenstaande media, you are better off!

 

De 7 shop zonden

Blog Frankee: De 7 shop zonden
IJdelheid, Hebzucht, Lust, Jaloezie, Gulzigheid, Wraak en Luiheid. Iedereen heeft er wel een keer van gehoord. De 7 zonden.

Ik heb gemerkt dat ik, net zoals iedereen, toegeef aan deze zonden. Vooral wanneer het op shoppen aan komt. Ik zie mijn kasten groeien met troep die ik niet nodig heb en mijn bankrekening steeds leger worden. Ik zondig, keer op keer, als ik even de stad in ga.

Wat zijn mijn zeven shop zonden?

1. Gulzigheid
Mijn eerste keer in Amerika moest gevierd worden met een tripje naar de Target. Eenmaal daar begon mijn gulzige bui. Eén mega zak peanut butter M&M’s was niet genoeg. Ik moest gelijk ook alle andere smaken hebben. Met tassen vol suikerziekte en dikmakend voedsel verliet ik de Target. Ik ben ergens toch enorm dankbaar dat ze die M&M’s niet overal verkopen in Nederland anders was ik ook hier echt niet te stoppen.

2.  Hebzucht
Ik word hebberig van dvd’s. Ik heb thuis een mini-videotheek aan films en series en ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik moet alle series compleet hebben. Who cares of ik het ooit nog allemaal ga bekijken. Ik MOET het gewoon hebben.

3.  Luiheid
Ik ben de grootste vrienden met Bol.com. In bed of op de bank films, games, muziek en/of huishoudelijke producten bestellen, is het toppunt van luiheid. Soms heb ik gewoon niet de energie om even heen en weer te fietsen naar de stad of naar een winkelstraat (de dichtstbijzijnde winkelstraat is 1 minuut lopen hiervandaan). Bol is mijn vriend, ik wil dan ook altijd graag geloven dat ik de enige persoon ben die zij een verjaardagsmail sturen.

4.  Lust
Even snel een koffie doen met een vriend of vriendin kost me ook steeds klauwen met geld, maar toch blijf ik het doen. Voor een medium latte leggen we al snel gemiddeld 4 euro neer. En dan te bedenken dat ik gemiddeld 3 keer per week even snel een koffietje drink met iemand… dat betekent dat ik toch al snel 48 euro per maand kwijt ben aan waterige koffie.

5.  Jaloezie
Ik kijk vaak en veel naar de straatmode van de mannen in Amsterdam. De mannen hier hebben meestal een leuke stijl en ik haal er graag inspiratie uit. Het komt vaak genoeg voor dat ik een jongen zie lopen met een mooi jasje of een te gekke broek en ik dan gek word van jaloezie en dan diezelfde dag nog de winkels induik om te kijken of ze zoiets hebben voor mij.
6.  IJdelheid
Ik kijk in elke spiegel die ik tegenkom tijdens mijn shoptripjes. Zit mijn haar goed? Wat heb ik eigenlijk aan? Kon niemand mij vertellen dat ik eten op mijn gezicht heb zitten?

7.  Wraak
Ik neem eigenlijk altijd onbewust wraak op mezelf door te shoppen, want elke keer tijdens het einde van de maand is mijn bankrekening aan het huilen. Ik huil dan natuurlijk een potje mee. Shoppen zit er niet meer in. Dure koffies worden omgeruild door glaasjes water en de lekkere lunches met gezelschap zijn ingewisseld voor noedels eten met mijn poezen op de bank.

Ik moet eens leren om wat beter om te gaan met mijn shop zondes. Misschien moet ik niet zo snel verleid worden door het woordje ‘sale’ en wat minder vaak afspreken om een overprijsde koffie te gaan drinken. Ach, who am I kidding… ik blijf natuurlijk toegeven aan mijn zeven shop zondes, want een zonde begaan is soms best lekker. Ik ben benieuwd… wat zijn die van jullie?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s