From kitty with love…

Blog Frankee: From kitty with love...Voederpersoon is lui vandaag. Hij is zijn deadline vergeten.Daarom besluit ik om hem maar even te helpen. Dat is wel het minste wat ik kan doen na al die jaren dat hij mij voedt, aait en knuffelt.

Voederpersoon is een vreemde jongen. Hij danst soms uit het niets, praat tegen de TV en nu is hij al een kwartier naar zijn telefoon aan het staren. Hij maakt zich enorm druk om welke filter hij moet gebruiken voor zijn nieuwste selfie op Instagram. Die selfies die ik steeds met hem moet maken zijn doodvermoeiend. Ik heb wel iets beters te doen dan opgepakt te worden en te poseren. Ik ben geen accessoire! Misschien moet ik gewoon mijn eigen Instagram-account aanmaken, zodat ik hem kan jennen.

Het is een rustige dag in mijn nieuwe cat cave. We zijn net verhuisd en ik moet nog even wennen aan alles hier. Ik kon de eerste dag de kattenbak niet vinden dus besloot ik maar om op de grond te poepen. Uit ervaring weet ik dat mijn voederpersoon het toch opruimt. Het was mijn eerste verhuizing en door de stress heb ik op de krabpaal gekotst. Voederpersoon kreeg de geur van mijn braaksel er niet meer uit en daarom hebben we nu een nieuwe gekregen. Die oude krabpaal was mijn favoriet, dus ik krab de nieuwe bank maar gewoon helemaal open. Voederpersoon bekijkt het maar even.

Gisteren nam voederpersoon mij mee naar buiten. Dit was de eerste keer voor mij in negen jaar! Hij deed een tuigje bij mij om. Ik stond echt zo voor schut! Ook nog eens in een kleur die mij helemaal niet staat. Rood! The horror! Het vloekte echt onwijs bij mijn vacht. Anyways, de buitenwereld is vreemd. Kleine beestjes vielen mij lastig. Ik denk dat ze nog nooit zo’n sexy kitty hadden gezien, want ze gingen allemaal op mijn vacht zitten. Voederpersoon probeerde ook nog om mijn zusje Baby mee naar buiten te brengen, maar die durfde niet en daarom begon ze voederpersoon enorm hard te krabben. Toen Baby hysterisch naar binnen rende en voederpersoon aan het bloeden was, moest ik lachen. Ik vond het onwijs komisch.

Terwijl ik dit type ligt Baby te snurken op de bank. Ze snurkt zo hard omdat ze last heeft van morbide obesitas. Ik zeg steeds dat ze wat meer moet gaan bewegen. Maar de enige beweging die zij maakt is van de voederbak naar haar slaapplek. Lui varken is het. Eigenlijk net als mijn voederpersoon. Hij is de afgelopen week vergeten om zichzelf te scheren. Ik haat zijn stoppels als hij mij kusjes geeft, dus probeerde ik hem vannacht zelf te scheren. Eindresultaat is dat hij wakker werd met een wond op zijn neus. Hij denkt dat hij het zelf heeft gedaan in zijn slaap, but it was me… Ik zeg niks.

Voederpersoon denkt nu een powernap te gaan doen. Hij heeft het mis. Als hij in slaap valt, krijg ik geen eten. Dus ik ga nu even heel hard heen en weer rennen door het huis en lawaai maken met alles wat op de grond ligt.

Tot de volgende miauw!

 

Love at first bite

Blog Frankee: Love at first bite80% van mijn dagen draait om eten. Als ik wakker word, denk ik meteen aan wat ik ga eten voor ontbijt. Tijdens mijn ontbijt, ben ik al bezig met het bedenken van mijn lunch. Tijdens die lunch denk ik aan avondeten. En tijdens het avondeten ben ik druk bezig met het bedenken wat ik later op de avond ga eten bij de film die ik ga kijken. Het is een wonder dat mijn aderen nog niet zijn dichtgeslibd, want de voedseltrein naar mijn mond gaat non-stop door.

Er zijn verschillende soort eters in de wereld. Ik ben een emotionele eter en een gezellige eter. Dus ik eet eigenlijk altijd, want met mensen ben ik gezellig en alleen ben ik emotioneel. Met vrienden eet ik mijn eigen bord plus al hun restjes op en alleen huil ik terwijl ik een bak Ben & Jerry’s naar binnen werk.

Als ik dan zo kansloos alleen op de bank zit met eten voor mijn neus kijk ik meestal slechte TV. Het ergste vind ik de reclames, want ik ben erg gevoelig voor reclames. Als ik een lekker product in een misleidende reclame zie, ga ik naar de supermarkt, het liefst nog dezelfde dag. Mensen zeggen dat je niet met honger naar de supermarkt moet gaan, maar wat als je altijd honger hebt?

Ik zweer het je. Als ik niet zo verslaafd was aan eten was ik een gespierde God geweest. Maar als ik moet kiezen tussen een middagje vies zweten in de sportschool of een lekkere lunch kies ik altijd voor de lunch met een stukje taart als afsluiter. Dat betekent niet dat ik niet af en toe naar de sportschool ga. Maar de enige echte reden dat ik ga is dat ik veel kan eten zonder dat ik tonnetje rond word.

‘De liefde van de man gaat door de maag’ zeggen ze. Dat kan best kloppen aangezien het mijn missie in het leven is om een man te strikken die heel goed kan koken. Maar terwijl ik op de bank zit met een zak Doritos en kansloos op zoek ben naar een chef-kok op Tinder vraag ik mezelf af waarom ik eigenlijk op Tinder zit. Ik had al lang moeten accepteren dat ik eindig met een huis vol huisdieren en vieze kleffe magnetronmaaltijden. In plaats van met een partner die mij sensueel druiven voert, de lekkerste gerechten voor mij bereidt en mij tijdens het eten vraagt hoe mijn dag was.

Who am I kidding? De langste relatie die ik ooit zal hebben, is die met eten. Ik hou van voedsel en ik wil er nooit van scheiden. Laten we eerlijk zijn. Lekker eten geeft je net zo’n verzadigd gevoel als de liefde van een lekkere kerel. Het enige verschil is dat eten je niet tegenspreekt, nooit vreemd zal gaan en nooit tegen je liegt. Eten staat altijd voor je klaar. En met dat gezegd te hebben… waar is die zak chips die ik verstopt heb?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s