Code rood… Code koud!

Blog Frankee: Code rood… Code koud!
It’s the most awful time of the year!

Het wordt eerder donker. De kou begint nu vervelend te worden. Sinterklaas heeft het land verlaten. De kerstbomen komen tevoorschijn en we pakken die extra dekens weer uit de kast. Ja, het is weer eens zover. De winter is er. IRRITANT!

Ik ben niet gemaakt voor dit weer. Ik geef de schuld aan al het internationale bloed dat ik in mij heb stromen. Want zodra de temperatuur richting de 0 komt, gaat mijn energielevel ook richting de 0.

Genoeg mensen om mij heen die blij zijn dat de wintertijd is aangebroken. Ze hebben het over glühwein, nieuwe winterjassen shoppen en gezellig met z’n allen schaatsen. Mijn vrienden proberen me rond deze tijd over te halen om op wintersport te gaan. Hell no. De enige sport die ik wil doen, is er een waarbij ik een t-shirt kan dragen en waar ik geen sneeuw hoef te zien.

Ik heb een keer geprobeerd om te skiën. Niks voor mij. Ook de combi van mij op schaatsen loopt uit op een fiasco. Sleeën vond ik leuk als kind, maar nu word ik al moe als ik denk aan het heen en weer lopen door de sneeuw om van een heuveltje af te glijden.

Over sneeuw gesproken: hoe mooi het er ook uitziet, ik vind het niks. Het is natuurlijk prachtig om te zien dat de wereld na 1 avondje sneeuwen al helemaal wit kleurt. Totdat je zelf naar buiten moet. Sneeuw wordt smurrie. Smurrie verpest mijn schoenen en aangezien snowboots mij niet staan en ik daar ook niet dood in gevonden wil worden, zijn mijn schoenen altijd verpest door de sneeuw. Net als mijn humeur. Ik moet mezelf elk jaar weer mentaal voorbereiden op de winter.

Mensen die intens kunnen genieten van de winter en de feestdagen vind ik ergens een beetje irritant. ‘Het is zo gezellig en knus om lekker binnen te zitten met z’n allen’, krijg ik meestal als weerwoord als ik weer eens begin te mekkeren over het koude weer. Ja, het is knus om met zijn allen binnen te zitten, maar is er een andere optie dan? Je gaat niet met je vrienden in het park zitten als het -5 graden is.

In het nieuws wordt er steeds gesproken over code rood, code oranje en dat we een heftige winterperiode tegemoet gaan. De dag dat er code rood werd afgegeven, wilde ik vanuit werk het liefst meteen onder de dekens kruipen. Een van mijn poezen besloot om juist die dag mijn dekbed onder te plassen.

Na veel gedoe had ik eindelijk een ander dekbed geregeld. Een zomerdekbed, met andere woorden: koud. Nadat ik mezelf met mijn dunne dekbed had geïnstalleerd in bed, zag ik op TV alleen maar kerstfilms, kerstreclames en kerstliedjes. Ik besloot toen om maar gewoon te accepteren dat de winter was begonnen. Ik kan er toch niks aan doen… en toen ging mijn kachel kapot. CODE ROOD!

Frankee says thanks

Blog: Frankee says thanks
Het jaar is weer bijna voorbij. Voor mij persoonlijk was het afgelopen jaar best geslaagd. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, ben ik niet altijd sarcastisch, cynisch of geïrriteerd (ja, ik lees jullie Twitter-berichtjes wel hoor ;)!)

Daarom besloot ik het jaar op een positieve manier te eindigen en alles waar ik dankbaar voor ben geweest het afgelopen jaar, op een rijtje te zetten. Een beetje ‘Thanksgiving-achtig’, maar aangezien wij dat hier niet vieren doe ik het op deze manier:

Beyoncé 
Vrijdag de dertiende staat niet meer bekend als een ongeluksdag. Deze dag staat vanaf nu bekend als  De Dag datMrs. Carter haar CD dropte zonder promotie of iets dergelijks. BAAS. Een cd met 14 nummers en 17(!) videoclips. OPPERBAAS! Een wereldtour, mama zijn en dan ook nog snel een visueel album maken. GODIN!

Social Media
Facebook, Twitter, Instagram en Vine. Het houdt me elke dag op de hoogte van wat er gaande is met mijn vrienden, familie en vijanden. Het laat me heel vaak lachen. En soms, heel soms, irriteert het me ook mateloos, maar dat neem ik maar voor lief. Want over het algemeen is Social Medianiet weg te denken uit ons leven nu… En ik zou dat ook niet willen.
Danity Kane
De meesten van jullie kennen deze girls misschien van het programma Making The Band waar P. Diddy deze meidengroep creëerde. In datzelfde programma werden ze ook uit elkaar gehaald door diezelfde P. Diddy. Zes jaar later besloten vier van de vijf dat het tijd werd voor eencomeback. Ik ben ze dankbaar, want de wereld heeft weer een getalenteerde, sexy, coole meidengroep nodig en Danity Kane is dat allemaal.

Chocola
Ik zal altijd, maar dan ook altijd, verliefd zijn op chocola. Ik kan niet anders dan gelukkig worden als ik het eet. Ik ben dankbaar dat ik in tegenstelling tot mijn moeder niet allergisch ben voor chocola, because I love it!

Huisdieren 
De liefde voor mijn poezen. Ik ben elke dag dankbaar voor mijn huisdieren. Samen wakker worden en in slaap vallen maakt me gelukkig. Ook ben ik dankbaar voor het Dierenziekenhuis: zij hebben de gebroken poot van mijn poes kunnen ‘repareren’.

Cupido
Ook dit jaar was je weer een eikel. Ik zag veel relaties om mij heen stuk gaan waar ik het niet van had verwacht. Ook mij heb je niks meer gegund na die reeks mislukte dates. Toch ben ik je dankbaar dat je mij niet verliefd hebt laten worden op een of andere loser. Het was prima dit jaar zonder mannelijke hoofdrolspeler in mijn leven.

American Horror Story: Coven
Een top cast, geniaal script, vermaak, drama, horror en fashion. Het derde seizoen van American Horror Story, genaamd Coven, heeft het allemaal. Ik ben Ryan Murphy (de maker van Glee) dankbaar voor dit geniale seizoen. Deze serie heeft er zelfs voor gezorgd dat ik fan ben geworden van Emma Roberts, die ik voorheen alleen maar irritant vond.

Ouders & vrienden
Tjah… Ze zijn mijn alles. Ze laten me lachen, huilen, denken en zorgen ervoor dat ik altijd mijn best blijf doen. Ik ben enorm dankbaar dat er zoveel mensen in mijn leven zijn die van mij houden. Mijn ouders, Eva, mijn Heiniez, mijn troetelbeertjes en mijn andere freaks en geeks, dankjulliewel voor het afgelopen jaar.

CosmoGIRL!
Bedankt voor een tweede jaar waar ik mijn ups en downs kon delen met jullie lezers! En voor de lezers… bedankt dat jullie nog steeds de moeite nemen om mijn blogs te lezen, you rule!

Ik wil iedereen via deze manier fijne kerstdagen en een goed 2014 toewensen! Spread the love!

Advertisements