Zeurende genieter

Blog Frankee: Zeurende genieter
Het lijkt er nu misschien niet op, voornamelijk door al die sporadische regenbuien de afgelopen weken, maar het komt er echt aan… de zomer. Sommige vrienden zijn al bezig met het plannen van hun zomervakantie. Ze hebben er nu al enorm veel zin in. Ik laat het wel weer op me afkomen.

Ik ben waarschijnlijk de slechtste vakantieganger in de wereld. De afgelopen jaren heb ik echtsuperleuke vakanties gehad met mijn beste vrienden. Allemaal erg memorabel, maar als mijn vrienden op het terras aan het genieten zijn van een lekkere lunch ben, ben ik de freak die de zwerfkatten voert.

Als je aan mijn vrienden zou vragen of ik geniet op vakantie zullen de meesten zeggen dat ik beter ben in het afzeiken van de activiteiten die zij graag willen doen, dan in genieten.

Zonnen
Een vriendin van mij gaat op vakantie met een tas vol zonolie en -crème om  extra snel mega bruin te worden. Ik leen de producten graag van haar, want wie wilt er nou niet een lekker kleurtje van de zon? Maar na tien minuten fik ik weg in de zon, word ik onrustig en moet ik weer wat anders doen. Ik kan niet stilzitten.

Massages
Laatst was ik met vrienden in het buitenland en toen nam iedereen een massage. Ik bleef in het water met een cocktail in mijn hand. Voor mij is dat de ultieme verwenning. Aangeraakt worden door een vreemde zie ik als een marteling.

Snorkelen
Ik ben tijdens het snorkelen ooit eens op een zee-egel gaan staan. Dus nee, ik ben ook geen fan van snorkelen. Ook ben ik vast zo’n dwaas die het water ingaat met een half lege zuurstoftank en dan onder water sterft. Dan komt er een artikel in de krant te staan: ‘Nederlandse jongen sterft in de Atlantische Oceaan op zoek naar een schildpad om mee te knufflen.‘ Ten eerste, niemand zou het zielig voor me vinden dat ik gestorven ben op een exotische locatie. Ten tweede, ik weet dat de schildpadden daar chillen en veel gelukkiger zijn als wij ze niet storen. Die schildpadden komen ook niet het strand op om te kijken wat ik doe met mijn leven.

Uitgaan
Tuurlijk, uitgaan in het buitenland is leuk. De clubs en feesten zijn sowieso extravaganter en mooier dan hier in Nederland. En er zijn avonden dat ik ook echt zin heb om goed te feesten. Ik beland dan dansend op een tafel en heb ook echt de tijd van mijn leven. Maar elke dag uitgaan, vind ik dood en doodvermoeiend. Geef mij dan maar liever mijn bed en een leuke film.

Buffet
Kijk daar kan ik wat mee. Als er een open buffet is, sta ik waarschijnlijk, met mijn beste vriendin Jennifer, meerdere borden vol te laden. Als het een open buffet is in combinatie met een open bar… dan ben ik al helemaal in de zevende hemel.

Ik klink nu waarschijnlijk als een onwijs verwend kreng. Dat ben ik niet. Oké, soms wel… Maar als ik terug denk aan mijn vakanties van de afgelopen jaren was ik het gelukkigst wanneer ik met mijn vrienden in ons vakantiehuis zat. 24/7 omringd door mensen waar ik van hou, lekker eten, drankjes en de zon is voor mij waar vakantie omdraait. Dus wat ik wil zeggen tegen mijn liefste vrienden die vinden dat ik zeur: elke dag voelt als vakantie als ik met jullie ben.

Nu stoppen met zeuren dat ik zeur!

 

The sleepover

Blog Frankee: The sleepover
Het is me toch wat. Ik ben weer aan het daten geslagen en warempel ik vind het nog gezellig ook.

Gewoonlijk praat ik tijdens de eerste date zo enorm veel om te verbloemen dat ik zenuwachtigben. In dit geval was het ook zo, maar in plaats dat ik begon te praten over mijn M&M’s verslaving, hadden we het over andere leuke onderwerpen.

Heerlijk dat hij mij niet af schreef af als een praatziek persoon en ook vond hij het vrij normaal dat ik een eigen bak popcorn bestelde toen we naar de bios gingen. Wat een opluchting….Ik had de date overleefd.

Als een echte heer fietste hij mij naar huis toe. Dit is nieuw dacht ik bij mezelf. Leuk, lief en super aardig. Zulk gedrag wordt gewaardeerd en zorgt voor een tweede date.

De tweede date ging ook goed. Alle aspecten van mijn persoonlijkheid die ik normaliter verberg, werden open en bloot op tafel gegooid toen ik zei dat ik een liefdevolle relatie heb met mijn Playstation en ik het liefst mijzelf een hele dag opsluit om vervolgens de hele dag series te kijken. Hij kon zich erin vinden. Beter nog, hij zag het als een pluspunt.

Het daten ging door en het bleef goed gaan. Toen kwam de volgende stap, the sleepover. Ik schaamde me rot toen ik er achter kwam dat ik mijn geboorteknuffel niet uit mijn bed had gehaald en dat mijn poezen er ook in lagen. Het boeide hem niet. Halleluja!

Slapen gaat mij slecht af als er iemand naast me ligt. Ik kan alleen in slaap vallen naast mijn vier beste vriendinnetjes. Vreemd I know, zelfs bij mijn andere goede vrienden lukt het mij niet om in slaap te vallen. Tenzij ze op een ander bed liggen, maar niet naast mij. Dus, mijn nieuwe date lag naast mij, ik lag als een stokstaartje in bed en was bang dat ik ging snurken, of kwijlen of nog erger dat ik in bed ging puffen! Dat wil je echt niet! Dan is de romantiek al meteen weg.

Stokstijf lag ik in bed. Ik keek naar hem. Hij sliep. Mijn poes Chilli speelde voor terrorist in mijn kamer. Ze gooide alles om, trok sprintjes door mijn slaapkamer en sprong op het bed.  Mijn poezen zijn ook niet gewend dat iemand anders in ‘hun’ bed ligt, nogal logisch dat ze dan even protesteert, maar ik wilde dat ze ophield. Met gedrukte lippen probeer ik haar weg te jagen. Ze keek mij aan en sprong vervolgens op onze kussen. Hij werd een beetje wakker en viel vervolgens weer in slaap.

Er lag iemand in mijn bed die rustig naast mij sliep ondanks mijn neurotische gedrag en mijn terror poezen. Ik probeerde vervolgens om ook maar even wat te slapen. 6 onrustige uurtjes later werd ik wakker. Hij sliep nog… ik checkte mijn kussen op kwijl. Niks. Ik probeerde daarna mijn haar wat in ‘model’ te brengen. Hij werd snel daarna wakker en keek mij aan. “Goedemorgen”, zei hij met een glimlach… “Goedemorgen, lekker geslapen?” vroeg ik ik. Hij antwoordde met “Ja, en jij?”

“Als een roosje…”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s