Date Smakelijk!

THESTORY
“Het is zo aantrekkelijk als iemand voor je kan koken. Ik zweer het je Frankee, als een man een heerlijk gerecht voor mij heeft klaar gemaakt dan zie ik mijzelf al met hem trouwen.” Het gesprek van de dag gaat weer over ‘de man’. Of in ons geval het ontbreken ervan. Mijn single vriendinnen en ik zijn nu al lange tijd single en we zijn niet anders gewend dan met zijn allen samen te koken, een flesje wijn open te trekken en te praten over ons favoriete onderwerp.

Voor mij is iemand al aantrekkelijk als diegene mijn kookkunsten accepteert. Ik ben namelijk verschrikkelijk wat betreft koken. Voedselvergiftiging is mijn specialiteit. Dus ik heb een beetje moeite met de opmerking van mijn vriendin. “Ik ga echt niemand strikken met mijn verbrande gerechten of vega schotels.” Hard gelach volgt van mijn vriendinnen, terwijl ik doodserieus ben.

Eten is mijn favoriete bezigheid. Als ik opsta denk ik al wat ik ga eten voor lunch. En terwijl ik mij volprop tijdens de lunch denk ik al aan wat ik ‘s avonds ga eten. En tijdens het avondeten zit ik al te denken wat ik ga snacken terwijl ik series ga kijken in de avond. Ik eet het liefst de hele dag door. Maar wat ik niet moet gaan doen is wat gaan eten met een date. Dat draait alleen maar uit op fiasco’s.

Toen ik nog vlees at ging ik met mijn toenmalige date naar de Burger King. Dat had ik dus niet moeten doen. Ik wilde een hap nemen van mijn burger en de inhoud van de burger viel over mijn witte shirt. Ik kreeg een blik van mijn date alsof ik achterlijk was en ik baalde dat mijn shirt vies was. We moesten namelijk nog naar de bioscoop. En zelfs in het donker wil ik er leuk en schoon uitzien.

Ik heb ook een trauma over gehouden aan noodles. Niet die troep uit een zakje van de supermarkt, maar zo’n echte bak noodles die je kan bestellen bij een goede toko. Ik dacht slim te zijn en bestelde dus noodles, want wat kan er nou misgaan met het eten van noodles? Blijkbaar heel veel. Ik kreeg er namelijk een ongemakkelijke lepel bij en de noodles, soep en groenten vlogen alle kanten op. Zo ook naar het bord van mijn date.

Elke keer als ik een hapje ga eten met mijn vriendinnetje Anna moet ik denken aan de eerste keer dat ik bij haar ging eten. We waren aan het praten en door mijn enthousiasme vloog een rijstkorrel uit mijn mond en belande op haar gezicht. Zij zal het vast allang vergeten zijn maar dat beeld blijft mij altijd bij.

Het zal wel aan mijn chaotische persoonlijkheid liggen dat ik niet normal kan eten of een degelijk gerecht kan klaarmaken. Jammer, want het is toch een van mijn grootste passies. Dus ja, ik hoop dat mijn toekomstige partner niet ‘goede kok’ op zijn verlanglijstje heeft staan, want anders kan ik het wel schudden. ‘Chaoot’ en ‘ongemakkelijke eter’ zijn overigens wel twee eigenschappen waar ik helemaal aan vol doe! Zijn er mensen die dat wel aantrekkelijk vinden?

Foto: Martika de Sanders
Styling: Jantine de Vroome
Visagie: Rosa Dijkstra

Glam in de tram

2013-09-23 23.34.26

Vorige week werd ik uitgenodigd om naar een red carpet eventte gaan. Hartstikke leuk natuurlijk! Beetje netwerken, live optredens bekijken en gratis hapjes en drankjes. What’s not to like?

Voor deze gelegenheid nam ik als date mijn lieve vriendinnetje Sabrina mee. Gekleed in onze ‘red carpet’ look gingen we naar buiten. Wachtend op de tramkregen we een paar rare blikken toegeworpen. Waarop Sabrina zei: “Misschien zijn we een beetje te overdressed om met de tram te reizen.”

Glamour is soms zo ver te zoeken in Nederland. Je wordt meestal voor een première op de hoek van een snackbar opgehaald om vervolgens 20 meter in een chique limo te rijden. Om daarna uit te stappen op een doorweekte natte rode loper waar niemand je staat op te wachten met een paraplu. Vervolgens sta je met alle BN’ers en aanhang in een rijtje te wachten op je Jimmy Choo’s, Manolo Blahnik’s, Louboutins of Sascha’s om naar binnen te gaan.

De nieuwe BN’ers hopen op herkenning van de paparazzi en de echte BN’ers willen juist zo snel mogelijk naar binnen. Eenmaal binnen wordt er in elkaars oren gefluisterd en geroddeld terwijl er genipt wordt aan lauwe Prosecco. Na de afterparty loop je vervolgens door naar de eerstvolgende snackbar (waarschijnlijk de snackbar waar de limo je had opgepikt) om vervolgens samen met alle andere BN’ers een kroketje uit de muur te trekken.

2013-09-23 22.25.38

Nederlanders zijn veel te nuchter voor die typische Amerikaanse glitter en glamour. Niemand staart je gek aan als je met een red carpet look over straat gaat. Al rijdt de limo in hun geval gewoon van deur tot deur.

Toch lijkt het glamour-gehalte in Nederland beetje bij beetje op te krikken. Voorheen zag je ook wel eens gasten op een red carpet event gekleed in hobbezakken en Uggs. Nu zie je iedereen echt zijn of haar best doen om zo mooi mogelijk die rode loper over te gaan. Ook op het event waar ik voor was uitgenodigd. Al mijn vriendinnen zagen er stuk voor stuk fabulous uit. De locatie, hotel The Grand, was mooi. Er hing een gezellige sfeer en alle gasten hadden hun best gedaan op hun outfit.2013-09-23 22.07.46

Het diner zorgde bij onze tafel wel voor een paar lachkicks, want de hapjes waren erg minuscuul. Maar een gegeven paard kijk je niet in de bek toch? Gelukkig hoorde ik dat er een New York Pizza in de buurt was, voor het geval dat ik erna nog honger zou hebben.

Klef bittergarnituur met lauwe Prosecco of luxe kaviaar en champagne, het maakt mij allemaal niks uit. Ik vind dit soort events allemaal even gezellig, net als vorige week.

Helemaal toen we bij de uitgang blij werden gemaakt met een goed gevulde goodiebag. Sabrina klaagde dat ze niet kon wachten om haar hakken uit te doen en ik wilde alleen nog maar mijn bed in. Maar eerst moesten we nog glam met de tram terug naar huis.

Advertisements