Single Behavior

BLOG Frankee: Single Behavior

Ik klop aan bij mijn net gedumpte vriendinnetje. Ze doet de deur open en ze ziet er NIET uit. Ik mag dit zeggen aangezien ik bevriend met haar ben.

Zag je er ook elke ochtend zo uit toen je nog met je vriend was?‘ vraag ik haar. Ze kijkt mij aan en begint vervolgens te lachen. ‘Nee man, dan moest ik eerst een uur in de make-up, voordat ik mezelf toonbaar kon maken. Je kent dat toch wel?’

Beledigd loop ik haar huis binnen. ‘Alsof ik make-up gebruik?! Dus nee, dat ken ik niet, ik wil er verzorgd uitzien als ik alleen op de bank zit of als ik de deur uit moet. Ik wil er nooit uitzien alsof ik een week onder het stof heb gelegen.’

Ze loopt sjokkend achter me aan en zegt tegen mij dat het nu niks meer uitmaakt aangezien ze weer single is. ‘Ik heb het recht om er nu zo uit te zien.’

Ze heeft gelijk. Als single kunnen we achter gesloten deuren onze eigen vaste rituelen uitvoeren zonder dat we raar worden aangekeken.  We kunnen erbij lopen als zwervers en we kunnen onze inner-freak omarmen. Oftewel onze eigen ‘single behavior’ uitvoeren.

Ik ben heel erg goed in troep maken. Waar ik ook kom ik laat altijd een bende achter. Mij maakt het nooit zoveel uit hoeveel troep er in mijn huis is. Tenzij ik weet dat er iemand langs komt. En al helemaal als het potentieel date materiaal is. Dan verander ik in de stofzuiger van deTeletubbies en ruim ik alles in recordtijd op.

Een hele zak M&M’s eten… en daarna nog een zak chips en dan een bakje noodles gebeurd regelmatig als ik alleen ben. Mocht er een date over de vloer komen dan wil ik niet meteen overkomen als een vreetzak. Zoiets moet opgebouwd worden. Dus in zijn aanwezigheid hou ik het bij een half zakje M&M’s.

Als ik alleen ben gebruik ik de saladeschaal zowel om de salade in te maken, maar ook om de salade in op te eten. Het klinkt dom, maar het scheelt wel een minuut afwassen. Als Prince Charming over de vloer komt dan schep ik het natuurlijk wel op een bord als een normaal opgevoed mens.

Nog meer single Frankee behavior: ik eet alles schaamteloos in bed met mijn laptop erbij. Ik vergeet vaak het vuilnis weg te brengen, dus prop ik maar meer vuil in diezelfde overvolle zak. Ik geef vaak een ‘uitverkocht’ concert in mijn slaapkamer. Ik ben regelmatig te lui om mijn bed te verschonen. Ik zet maar al te graag hetzelfde nummer honderd keer op repeat en ik heb hele gesprekken met mijn poezen.

We breken onze ‘single behavior’ af als we in een nieuwe relatie stappen. Maar beetje bij beetje kruipen ze weer in ons systeem en doen we ze gewoon waar onze lover bij is. Als hij je na al die rare dingen nog steeds accepteert dan weet je dat jullie voor elkaar gemaakt zijn.

Dromen zijn bedrog

 

BLOG Frankee: Dromen zijn bedrog
Weken lang had ik dezelfde terugkerende droom. Ik stond op een groen veld, de zon scheen en ik hoorde vogels op de achtergrond fluiten. In de verte zag ik een wit konijn op en neer springen. Ik rende er naar toe, maar elke keer als ik bij hem in de buurt kwam, werd ik wakker.

In eerste instantie dacht ik dat deze droom een link had met mijn fascinatie voor Alice in Wonderland. Ik nam aan dat mijn onderbewustzijn net zo’n grote fan was van het sprookje als ikzelf. Maar toch bleef de droom terug komen. Na de zoveelste keer ging ik maar op onderzoek uit.

Ik ben iemand die gelooft dat dromen een betekenis hebben. Dankzij mijn grote vriend Google kwam ik op het volgende uit: “Dromen over een wit konijn symboliseert de trouw van een geliefde. Ook staat het symbool voor je eigen geloof in de liefde en voor overwinning van problemen.” Wat een opluchting, laat die dromen maar komen, dacht ik nog bij mezelf.

En ja hoor, diezelfde maand droomde ik weer dat ik op het veld stond. De zon scheen nog steeds, maar toch was er iets anders. De vogeltjes hoorde ik niet meer en het konijn stond ook niet in de verte op en neer te springen. Alsnog rende ik naar de plek waar normaliter de konijn hoorde te staan. En daar was hij, het witte konijn, het beest wat ik nooit te pakken kreeg, lag daar dood. Onder de bultjes, morsdood. Ik schrok wakker.

What the hell?! Het symbool voor het geloven in de liefde is zojuist gestorven in mijn dromen. Dit nadat ik een paar weken daarvoor had gedroomd dat ik op mijn eigen bruiloft in de steek werd gelaten door mijn echtgenoot. Enorm deprimerend allemaal!

Dromenland geeft al aan dat mijn geloof in de liefde kansloos is. Monogamie, trouwen en romantiek, het sterft allemaal in mijn dromen. Misschien is het omdat meer dan de helft van mijn vrienden allemaal niet in monogamie en sprookjes geloven en dat ze onbewust mijn dromen aantasten.
Al een paar maanden heb ik niet meer gedroomd over het witte konijn. Die droom heeft plaats gemaakt voor een nieuwe terugkerende droom. In deze droom sta ik in een vieze lege kamer. In een hoek van de kamer staat een hok met hamsters. Het is een vies hok. Ik strooi wat eten naar ze, maar neem verder geen moeite om het hok schoon te maken of om ze aandacht te geven.
Elke keer als ik die droom heb gehad, ben ik geïrriteerd. Ik vraag me elke keer af waarom ik in mijn droom niet meer mijn best doe om ze te verzorgen. Na de derde keer dat ik die droom had ben ik weer op onderzoek gegaan naar de betekenis van mijn droom en dit kwam eruit: “Dromen over hamsters staat voor de behoefte hebben aan liefde en acceptatie. Ook kan het betekenen dat je te krenterig bent op het gebied van de liefde. Je wil te veel hebben en daar niets voor terug doen.”
Jeetje, mijn terugkerende dromen zijn wel heel duidelijk zeg. Eerst sterft mijn ‘geloof in de liefde’ en daarna verzorg ik mijn ‘behoefte voor liefde’ niet goed genoeg. Ik ben bang dat ik binnenkort ga dromen over een lege kamer waar op een muur “geen liefde voor jou!” staat geschreven.

Laten we maar hopen dat Marco Borsato gelijk had over dat de meeste dromen bedrog zijn. Dit is namelijk belachelijk aan het worden! Dromen horen toch leuk te zijn?

 

Advertisements