FranksomE wil geen product van iemand anders zijn 
door Rob Broere

Frankee Hendriks alias FranksomE groeide op in zijn jeugd met zangeres Eva Simons en haar familie. Zij stimuleerden hem om te doen wat hij wil en legden de basis voor de zanger en tekstschrijver die hij nu is.

FranksomE (27) weet al van jongs af aan dat hij een entertainer is. Hij koos dus voor de opleiding Kunst, Cultuur en Amusement (KCA), deed mee aan een musical in de Efteling en begon samen met vrienden een popgroep. Vier jaar geleden dook hij met Eva de studio in om een demo op te nemen. En daar vond Frankee zijn ware roeping. “Eva had een nummer voor mij geproduceerd en ik schreef er een tekst bij. De opnames waren een openbaring. Ik had tot dan toe alleen in groepsformatie dingen opgenomen. In mijn eentje mijn eigen tekst zingen, vond ik helemaal te gek!”
Simons brak door en Frankee ging verder met Marleen Wegdam, beter bekend als GoMute. Zij produceerde liedjes voor hem, hij schreef er teksten bij en zette de nummers op Soundcloud. De reacties waren goed. Zo zette VPRO’s popsite 3VOOR 12 de song Sunnyside Avenue op de Luisterpaal, hun online platform voor nieuwe kwaliteitsreleases. En danceact Bronstibock, die al een paar top40-hits heeft gescoord, maakte er een remix van.

FranksomE maakt pakkende, vrolijke popmuziek met jaren 90-invloeden. Want daar wordt hij zelf ook vrolijk van. “Ik ben opgegroeid in de MTV-tijd, met Britney Spears, de Spice Girls, NSYNC en Backstreet Boys. Positieve muziek die niet altijd een boodschap had, maar dat hoeft ook niet. Ik wil de mensen met mijn muziek een glimlach op het gezicht brengen.”

Frank werkt al een tijdje aan een EP. Op zijn Soundcloud staan al een aantal nummers die hij met verschillende producers maakte. Hij hoopt snel een nieuw team producers te vinden, en heeft intussen een paar oude liedjes opnieuw opgenomen en gemixt. Als de EP klaar is, wil hij hem zelf uitbrengen. “Ik heb mijn eigen sound en wil geen product van iemand anders zijn. Als ik iets van Eva geleerd heb, is het wel dat je zoveel mogelijk zelf moet doen.”

source: Soundsfair.org

Advertisements